Tag: miód
Jak wybrać najlepszy miód – przewodnik dla smakoszy
Wybór miodu może być zaskakująco skomplikowany. Z różnymi rodzajami, smakami oraz pochodzeniem, każdy miód ma swoją unikalną historię i zestaw właściwości. Polski miód jest...
Miód rzepakowy – zasługuje na kulinarne docenienie
Każdy rodzaj miodu ma swoją unikalną nutę, która go wyróżnia. Miód rzepakowy, choć nie tak głośno reklamowany jak niektóre inne rodzaje miodu, zdecydowanie zasługuje...
Do czego dodawać miód? Te pomysły cię zaskoczą!
Miód to produkt znany i doceniany przez ludzi na całym świecie. Zawarte w nim składniki od tysięcy lat wykorzystywane są w medycynie i kosmetyce....
Naturalne antybiotyki
Antybiotyki to środki, które pomagają zwalczać chorobotwórcze bakterie, jednak mogą także dziesiątkować w organizmie również pożyteczne bakterie, które ochraniają komórki ciała przed atakiem różnego...
„Nowozelandzkie złoto” – cenne właściwości miodu manuka
Rzepakowy, akacjowy, lipowy, gryczany, spadziowy lub wielokwiatowy. Miód, złocisty przysmak uzyskiwany dzięki pracowitości pszczół, gości w naszych spiżarniach od dawien dawna. Jego przeróżne odmiany...