Sos do spaghetti z kawałkami pomidorów? Poznaj Pudliszki

0
1603
Sos do spaghetti
Stworzenie spaghetti jest bardzo proste. | fot.: materiał zewnętrzny

Myślisz o szybkim obiedzie? Wystarczy trochę mięsa mielonego i makaron. A do tego wyjątkowe sosy Pudliszki. Co otrzymujemy? Pyszne spaghetti z kawałkami pomidorów!

Sosy Pudliszki polecają się do spaghetti

Chyba każdy miewa takie dni, kiedy to z jednej strony zjadłoby się coś konkretnego, z drugiej zaś wybitnie nie mamy ochoty na gotowanie lub zwyczajnie brakuje nam na to czasu. W takich momentach dobre rozwiązanie stanowią gotowe produkty, ale nie jako baza posiłku, a dodatek do niego. W związku z tym warto przygotować na przykład klasyczne spaghetti. Jako jego uzupełnienie świetnie sprawdzą się sosy Pudliszki.

Skąd ta pewność? Są naturalne, mają przecierową konsystencję, zawierają wyczuwalne kawałki soczystych pomidorów (Sos do spaghetti Oryginalny to aż 146 g pomidorów w 100 g produktu), a także innych starannie dobranych warzyw. Nie zawierają natomiast konserwantów, a ich konsystencja jest idealna – nie za rzadka i nie za gęsta. Sosy Pudliszki są doskonale doprawione. Pasują do wszystkich rodzajów makaronów. Ponadto bardzo łatwo się je przygotowuje – wystarczy podgrzać przez kilka minut i smaczna potrawa gotowa!

Do spaghetti możemy wykorzystać takie sosy Pudliszki jak: włoski, oryginalny, po bolońsku, Arrabbiata, z pieczarkami, płatkami czosnku lub papryką. Ważne jest to, że wybierając sosy Pudliszki, mamy pewność, że jedno opakowanie wystarczy na cztery porcje posiłku. Łączny czas przygotowania obiadu, oczywiście w przypadku spaghetti, na pewno nie przekroczy 20 minut.

Stworzenie spaghetti jest bardzo proste. Wybrany makaron gotujemy i odcedzamy. Mięso mielone podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodajemy sos Pudliszki, paprykę w proszku i gotujemy wszystko 5 minut. Następnie sos mieszamy z makaronem. Nakładamy całość na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki. Smacznego!

Coś na już? Poznaj sok pomidorowy Pudliszki!

Sok pomidorowy to nasz ratunek, kiedy szybko musimy odpowiedzieć kiszkom, które grają marsza i na spaghetti czekać nie zamierzają. Na sklepowych półkach znajdziemy co najmniej kilka różnych soków pomidorowych. W swojej ofercie taki produkt mają m.in. Pudliszki. Dlaczego właśnie ten zwraca na siebie uwagę? Sok pomidorowy Pudliszki produkowany jest tylko raz w roku. Marka zapewnia, że przygotowuje go ze świeżo zebranych, dojrzewających w letnim słońcu pomidorów.

Najistotniejsze jest jednak to, że sok pomidorowy Pudliszki nie zawiera konserwantów. Dostępny jest w trzech wersjach: łagodnej, pikantnej (z dodatkiem papryki cayenne) oraz w wariancie z bazylią. Niezależnie od opcji w jego składzie znajdziemy przede wszystkim świeże pomidory (99%), sól oraz wodę. Pomidory to bogactwo likopenu i witaminy E, które hamują procesy starzenia. Potas, sód i chlor są odpowiedzialne za gospodarkę wodno-elektrolitową oraz kwasowo-zasadową naszego organizmu. Na dodatek sok pomidorowy dostarcza tylko 15 kcal/100 g, więc bez wyrzutów sumienia możemy wprowadzić go na stałe do swojej diety.


Materiał zewnętrzny